Kamervragen over wildgroei aan gemeentelijke milieuzones

799

DEN HAAG – De Tweede Kamerleden Barbara Visser en Remco Dijkstra (beiden VVD) hebben staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu vragen gesteld over de wildgroei aan gemeentelijke milieuzones waaronder Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

milieuzoneDe wildgroei kan er volgens de Kamerleden voor gaan zorgen dat ondernemers straks per gemeente een nieuw wagenpark moeten aanschaffen en per gemeente verkeersexamens moeten doen om de verschillende regels en verkeersborden überhaupt nog te begrijpen. Ze willen weten welke stappen de minister heeft ondernomen of gaat ondernemen om meer duidelijkheid voor ondernemers en automobilisten te scheppen.

Onbetrouwbaar

De Kamerleden willen van de minister ook weten hoe de voornemens van Rotterdam en Amsterdam zich verhouden tot de afspraken in de recent ondertekende Green Deal Zero Emissie Stadsdistributie (ZES). ‘Is hier niet sprake van een stapeling van lasten voor ondernemers? En vindt de minister dat de overheid een betrouwbare partner is voor het bedrijfsleven als lokale besturen de afspraken/eisen telkens bijstellen, mede gelet op de scherpe kritiek op de voorgenomen uitbreidingsplannen door de diverse brancheverenigingen, zoals TLN, EVO, BOVAG.’ (Bron: Tweede Kamer)

Lees ook:
‘Uitbreiding milieuzone Amsterdam in strijd met afspraak’
TLN onaangenaam verrast door uitbreiding milieuzones R’dam
Milieuzone Arnhem voor vrachtauto’s per 1 juli

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief