Kamervragen over het verjagen van roeken bij sluis Eefde

745

De Tweede Kamerleden Kuiken en Jacobi (beiden PvdA) hebben de minister van Infrastructuur en Milieu en de staatssecretaris van Economische Zaken vragen gesteld over het verjagen van een roekenkolonie bij sluis Eefde.

RWS verplaatst vuilcontainers naar Twentekanaal en SchijndelDe roeken worden volgens de PvdA’ers verjaagd door Rijkswaterstaat. De twee willen weten of deze onomkeerbare maatregelen bij sluis Eefde nu al nodig zijn.

Bestemmingsplan
Kuiken en Jacobi willen van de minister weten waarom er een ontheffing op de flora- en faunawet wordt afgegeven. ‘De definitieve beslissing en vaststelling van een gewijzigd bestemmingsplan voor de aanleg van een nieuwe sluiskolk volgens het noordelijke alternatief heeft nog niet hebben plaatsgevonden. En met de midden-west ligging is er een alternatief beschikbaar.’

De Kamerleden vragen de ministers te wachten met het nemen van onomkeerbare maatregelen en het verplaatsen van de roekenkolonie tot de definitieve beslissing tot het aanleg van een nieuwe sluiskolk is genomen. (Bron: Tweede Kamer)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter