Kamervragen over veiligheid op afstand bedienen van sluizen

498

Tweedekamerlid Eric Smaling van de Socialistische Partij heeft minister Schultz van Infrastructuur en Milieu vragen gesteld over de veiligheid van het afstand bedienen van sluizen. Aanleiding is het niet langer op afstand kunnen bedienen van de Grevelingensluis bij Bruinisse, de Roompotsluis op Neeltje Jans, de Bergsediepsluis bij Tholen en de Zandkreeksluis bij Kats.

Kamervragen over veiligheid op afstand bedienen van sluizenSmaling wil van de minister weten of er de afgelopen tijd incidenten zijn geweest met de op afstand bediende sluizen in Zeeland. Hij vindt dat de op afstand bedienbare sluizen niet altijd goed kunnen worden overzien met het camerasysteem, waardoor soms verkeerde inschattingen worden gemaakt.

Het Tweedekamerlid vraagt de minister verder inzage in het onderzoek waaruit blijkt dat er problemen zijn met de noodstopvoorziening op de sluizen. Ook wil hij weten of de problemen met de op afstand bediende sluizen in Zeeland ook gevolgen hebben voor sluizen elders in het land. (Bron: Tweede Kamer/Foto: Rijkswaterstaat)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neemeen abonnement op de nieuwsbrief