Kamervragen over veiligheid N36

570

DEN HAAG – De Tweede Kamerleden Slob en Dik-Faber (beiden ChristenUnie) hebben de minister van Infrastructuur en Milieu vragen gesteld over de verkeersveiligheid en de doorstroming op de N36. Ze willen weten of de N36 bij Beerzerveld met de in februari 2014 aangekondigde maatregelen voldoet aan het niveau van drie RPS sterren.

Kamervragen over veiligheid N36In 2013 maakte de minister het voornemen bekend om uiterlijk in 2020 het gehele rijkswegennet op het niveau van minimaal drie Road Protection Score (RPS) sterren in het kader van het European Road Assessment Programme (EuroRap). Volgens de minister voldeed al ruim 99% aan dit doel.

Heroverwegen

De Kamerleden schrijven dat het vrachtverkeer op de verbinding tussen Twente en Noord-Nederland ondanks de economische crisis sterk is gegroeid mede als gevolg van de recente verbeteringen van de N48 en de rondweg boven Ommen (N36) en de komst van meer bedrijventerreinen langs deze route. ‘Deelt u de mening dat uiteindelijk in verband met de verkeersveiligheid en de doorstroming een ongelijkvloerse kruising bij Beerzerveld wenselijk is, zeker omdat dit de laatste kruising is op het traject Almelo-Hoogeveen (A35-N36-N48-A28) die nog gelijkvloers is?

De Kamerleden vragen de minister haar besluit te heroverwegen indien de regio bereid is bij te dragen aan deze oplossing en de regio bereid is het Rijksdeel van de meerkosten van in totaal circa vijf miljoen euro voor te financieren. (Bron: Tweede Kamer)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief