Kamervragen over stoppen Husa met vervoer over het spoor

608

Tweede Kamerlid Betty de Boer (VVD) heeft de staatssecretaris van infrastructuur en milieu vragen gesteld over het stoppen van de Husa Transportation Group met spoorvervoer.

bettydeboer5De in Oisterwijk gevestigde Husa Transportation Group maakte vorige week bekend uit het spoorvervoer te stappen. CEO Rob van Gansewinkel stelde dat de privatisering in de spoorwegmarkt voor het bedrijf heeft gefaald. ‘Het erop lijkt dat op de lange termijn slechts de voormalige staatsbedrijven en enkele beursgenoteerde ondernemingen in deze markt lijken te kunnen overleven.’

Subsidie
De Boer wil van de minister weten of het klopt dat het Nederlandse spoorgoederenvervoer – met een jaar verlenging tot 2014 – nog steeds wordt gesubsidieerd. Ze wil van de minister de aard en de omvang van deze regeling weten en het gebruik ervan in de afgelopen jaren. ‘Hoe is het beëindigen van de activiteiten op het terrein van spoorgoederenvervoer door Husa in dit geval te verklaren’, vraagt het Tweede Kamerlid verder. ‘En hoe zit het met het level playing field van het Nederlandse spoorgoederenvervoer ten opzichte van de omringende landen en in Europees verband en wat zeggen Europese regels over de kostendekkendheid van spoorgoederenvervoer?’ Ook wil ze weten hoe concurrerend is spoorgoederenvervoer ten opzichte van het wegtransport. (Bron: Tweede Kamer)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter