Kamervragen over onveilige Velsertunnel

584

Tweede Kamerlid Sander de Rouw (CDA) heeft minister Schultz van Infrastructuur en Milieu vragen gesteld over het bericht dat de Velsertunnel onveilig is.

CDA: ‘Wat doet het kabinet voor binnenvaart?’Woensdag meldde de IJmuider Courant dat de Velsertunnel, de tunnel in de A22 onder het Noordzeekanaal, niet voldoet aan de eisen van de Tunnelwet. Het risico op ongelukken is extra groot door enorm achterstallig onderhoud. Daardoor is het onzeker of de veiligheidssystemen werken als dat nodig is.
Volgens Rijkswaterstaat voldoet de tunnel wel aan de eisen en is het rapport slechts een momentopname is.

Tekortkomingen

De Rouwe wil van de minister weten welke maatregelen en acties ondernomen zijn naar aanleiding van het inspectierapport, welke tekortkomingen nog niet verholpen zijn en op welke termijn dat wordt gedaan. Verder wil het Tweede Kamerlid weten of de veiligheidssituatie voldoet aan alle eisen en hoe het zover heeft kunnen komen dat de veiligheidssituatie in de Velsertunnel zo in het gedrang is gekomen. De Rouwe wil ook van de minister weten of dergelijke situaties ook bij andere tunnels voorkomen. (Bron: Tweede Kamer)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief