Kamervragen over omgewaaide trucks

826
Sienot vraagt de minister in overleg te gaan met relevante ketenpartners uit de transportsector om te kijken hoe het wegverkeer in Nederland veilig kan blijven onder extreme weersomstandigheden. (Foto Tweede Kamer)

DEN HAAG Tweede Kamerlid Matthijs Sienot van D66 heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat vragen gesteld over de omgewaaide vrachtwagens als gevolg van de westerstorm van 18 januari.

Sienot vraagt de minister in overleg te gaan met relevante ketenpartners uit de transportsector om te kijken hoe het wegverkeer in Nederland veilig kan blijven onder extreme weersomstandigheden. Ook ziet hij graag dat de minister afspraken gaat maken met de sector over verantwoordelijk handelen bij alarmerende weerwaarschuwingen en de bijbehorende weercodes.

Verder wil Sienot van Van Nieuwenhuizen horen hoeveel ongelukken zijn ontstaan als gevolg van omgewaaide vrachtwagens, welke gevolgen dat heeft gehad voor de situatie op de weg en door wie en op welke manier transportbedrijven en vrachtwagenchauffeurs worden geïnformeerd over de actuele weersomstandigheden en de te nemen maatregelen.
Sienot vraagt de minister ook of ze ‘redenen ziet om een onderzoek te laten doen naar de risico’s die het vrachtverkeer loopt bij harde windsnelheden, overeenkomstig een eerder Duits onderzoek’.