Kamervragen over nieuw onderzoek IJzeren Rijn

783

DEN HAAG – De Tweede Kamerleden Hoogland en Fokke (PvdA) hebben staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu vragen gesteld over nieuw onderzoek naar de IJzeren Rijn.

Studie naar revitalisering van de IJzeren RijnDe Kamerleden willen onder meer weten welke drie tracés in de nieuwe studie worden onderzocht en of er ook wordt gekeken naar alternatieven, zoals het opwaarderen van de Montzenroute of een route via Eindhoven en Venlo. Ook willen ze weten of het waar is dat er een internationaal akkoord is bereikt om samen geld te pompen in een grootschalige studie naar de IJzeren Rijn.

Meebetalen

De vraag is ook of de Nederlandse overheid een deel van de kosten van dit nieuwe onderzoek betaalt. De Kamerleden vragen Mansveld met de Belgische Minister van Mobiliteit afspraken te maken over het laten uitvoeren van een onderzoek naar het nut van de IJzeren Rijn. ‘Zijn er afspraken gemaakt tussen de Nederlandse regering en de andere partijen over de gevolgen die mogelijke uitkomsten van het onderzoek moeten hebben? En op welke wijze worden de provincie Limburg en de betreffende gemeenten en bewoners betrokken bij het onderzoek en de mogelijke vervolgstappen?
En hoe kan het dat de provincie Limburg niet op de hoogte was van de afspraken? (Bron: Tweede Kamer)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief