Kamervragen over flitsfaillissement Neckermann

528

De Tweede Kamerleden Recourt en Kerstens (beiden PvdA) hebben minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vragen gesteld over een mogelijk flitsfaillissement van Neckermann.

Neckermann faillietDe Kamerleden vinden het ongewenst dat een onderneming die financieel sterk genoeg is om boventallig personeel met een sociaal plan te laten afvloeien een faillissement aanwendt om goedkoop van dat personeel af te komen. Ze willen weten of de minister hier iets tegen kdna doen en of de rechter-commissaris rekening houdt met de vraag of een faillissement gebruikt wordt voor het goedkoop ontslaan van boventallig personeel en het benadelen van schuldeisers.

Register

Recourt en Kerstens willen verder van de minister weten hoe het staat met de invoering van een register van malafide bestuurders van vennootschappen. ‘Wat is de stand van zaken omtrent de invoering van een centraal aandeelhoudersregister van besloten vennootschappen en kunnen deze registers van nut zijn om doorstarts van ondernemingen te voorkomen waarbij personeel of schuldeisers worden gedupeerd?’ (Bron: Tweede Kamer)

Bekijk alle foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek in het Oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief