Kamer wil dat Kiwa de prijs van tachograafkaarten verlaagt

1145

DEN HAAG – De Tweede Kamer wil dat Kiwa de prijs voor tachograafkaarten verlaagt. De Tweede Kamerleden Bisschop, Dik-Faber, De Rouwe en Madlener dienden hiervoor een motie in.

Boetes tachograaffraude fors omhoogVolgens de indieners van de motie betalen transporteurs beduidend meer dan de kostprijs voor de verplichte tachograafkaarten. ‘Bij een dergelijke verplichte kaart is het redelijk om de kostprijs te berekenen, mede omdat het monopolie van Kiwa als de uitgevende instantie goedkopere alternatieven uitsluit. Ook ligt in andere Europese landen de prijs van deze kaarten substantieel lager.’

Kostendekkend

Volgens minister Schultz is de ILT al in overleg met Kiwa over de mogelijkheden om de tarieven aan te passen. ‘Het rijksbeleid is om daarbij zo veel mogelijk kostendekkende tarieven te hanteren. Op dit moment zitten ze op sommige onderdelen eronder. Op andere onderdelen zitten ze erboven. Er is een contract voor acht jaar, dus ik kan het niet afdwingen. Maar de ILT zal in ieder geval met Kiwa in gesprek gaan om te bekijken of hierin een betere verhouding kan worden gerealiseerd. Misschien gaat het elders weer wat omhoog om die schuif goed te maken.’ (Bron: Tweede Kamer)

Meer nieuws over Kiwa:
Kiwa: ‘Verhaal Volkskrant feitelijk onjuist’
Minister: ‘Geen inschakeling ACM voor tarieven Kiwa’
Contract tussen Kiwa en ILT mag van rechter geheim blijven

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief