Jungheinrich levert prefab ruimtes voor distributiecentra

890

ALPHEN AAN DE RIJN Jungheinrich Nederland gaat prefab ruimte-systemen aanbieden. De intralogistiek specialist heeft hiervoor een exclusieve overeenkomst gesloten met de Duitse fabrikant Kleusberg. De ruimtes van Kleusberg maken het mogelijk om in productiehallen of magazijnen kantoorruimtes, kleedruimtes en control rooms te creëren.

kantoorIn Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Jungheinrich al langer actief met de mobiele ruimtes van Kleusberg. Nu is ook Jungheinrich Nederland een exclusieve samenwerking aangegaan. Jungheinrich neemt de volledige uitvoering van alle Nederlandse projecten voor haar rekening. Jungheinrich en Kleusberg richten zich vooral op industrie, logistiek, architecten en bouwkundigen.

Van A tot Z
‘We zijn erg blij dat zowel onze kwaliteit als het in Duitsland bereikte succes hebben geleid tot een vertegenwoordiging van onze producten in de voor ons belangrijke Nederlandse markt’, zegt Anna Maria Simon, verantwoordelijk voor de export van Kleusberg. ‘In Jungheinrich hebben we een krachtige partner gevonden, die met een breed product- en dienstenaanbod de juiste bedrijven bereikt.’

‘De prefab ruimtes completeren ons productaanbod hef- en magazijntrucks, magazijnsoftware en magazijninrichting’, vertelt verkoopdirecteur Marcel Groen. ‘Jungheinrich is als enige intralogistiek specialist in staat om een distributiecentrum van A tot Z in eigen huis te realiseren. Voor onze relaties is dat niet alleen aantrekkelijk vanuit kostenoogpunt, maar ook op het gebied van afstemming en een betrouwbare oplevering.’ Het eerste project is onlangs gerealiseerd bij Interster International in Wormerveer.

kantoor2Brandveilig
Van de TRENDLINE systemen kunnen onder meer kantoorruimtes, teamruimtes of vergaderruimtes worden gemaakt. De prefab elementen zijn vervaardigd met hoogwaardige aluminium profielen en zijn vuilafstotend. Ze kunnen snel en eenvoudig worden bevestigd op het op de vloer geplaatste geleidingsprofiel. De besparing op de montagetijd kan oplopen tot wel 50 procent.
Doordat ook de wandelementen statisch dragend zijn, vervalt de noodzaak voor een tijdrovende en kostbare draagconstructie bij ruimtes van twee of drie verdiepingen. Bovendien kunnen de prefab elementen altijd weer worden gedemonteerd en verplaatst. Daarmee blijven maximale flexibiliteit en kostenbesparing ook op de lange termijn gewaarborgd.
Afhankelijk van de wensen zijn hoogtes realiseerbaar van 2,6 tot 4 meter. De ruimtes voldoen aan de brandveiligheidseisen. Optioneel zijn extra geluidsisolerende elementen leverbaar voor geconcentreerd werken in bijvoorbeeld lawaaiige productiehallen.