Jumbo sluit distributiecentra

540

Jumbo sluit twee distributiecentra in Raalte. Het distributiecentrum (DC) aan de Almelosestraat gaat dicht en het andere DC wordt omgebouwd tot diepvrieslocatie voor heel Jumbo. In de twee centra werken zo’n 250 mensen.

Volgens FNV-bestuurder Henk van der Ploeg raakt de sluiting de werknemers hard. ‘Interne herplaatsing betekent een enorme reistijd, omdat het werk voornamelijk in de DC’s van Elst en Beilen is. Dat zal voor velen geen optie zijn dus dan dreigt feitelijk ontslag.’

Scania levert zestig Euro 6 trekkers aan Jumbo SupermarktenOvername C1000

De vakbond verwachtte sinds de overname van C1000 door Jumbo al dit soort ingrijpende reorganisaties. ‘Wederom een verlies van een groot aantal banen, bovenop de kantoorbanen die twee jaar geleden verloren gingen’, aldus Van der Ploeg. ‘Het vertrouwen in de toekomst loopt hiermee een flinke deuk op. De onzekerheid van werknemers over hun werk en inkomen zal alleen nog maar toenemen.’

Behoud van werk

Hoewel er een goed sociaal plan ligt dat tot eind 2016 geldt, wil de vakbond aanvullende afspraken maken die leiden tot maximaal behoud van werk voor de huidige werknemers. ‘Eind 2015 komen er veertig banen bij in de diepvries van het DC Raalte, de tussenliggende tijd moet volgens mij te overbruggen zijn.’ De bond denkt daarnaast aan collectief, door Jumbo geregeld vervoer om het woon-werkverkeer voor werknemers te versoepelen.

Op maandag 8 september overlegt FNV Bondgenoten met Jumbo over de opvang van de gevolgen van de sluiting van DC Raalte. (Bron: FNV Bondgnoten)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief