Jongens (zwaar)gewond bij zwaar vaarongeval

449

Twee jongens uit Scherpenzeel (12 en 16 jaar) zijn vrijdagmiddag op het Heegermeer bij Heeg (zwaar) gewond geraakt tijdens een vaarongeval.

De vader van de 16-jarige, een 42-jarige man uit Scherpenzeel, was de schipper van een (speed)boot. Achter het vaartuig zaten beide jongens op een rubberen band en politiewerden zij voortgetrokken door de boot. In het snelvaargebied van het Heegermeer ging het op ongelukkige wijze fout. Tijdens het maken van een bocht maakte de vader een inschattingsfout. Hierdoor knalden beide jongens, die op de rubberen band zaten, met hun hoofden tegen een stil liggende speedboot.

Letsel

Door de klap tegen de boot raakte de 12-jarige zwaar gewond. Hij werd met hoofdletsel in de traumaheli naar het UMCG in Groningen gebracht. De komende dagen moet worden afgewacht hoe het letsel aan zijn hoofd zich ontwikkelt, De 16-jarige knaap werd met verwondingen aan zijn kaak en ribben naar het ziekenhuis in Sneek gebracht. Alle betrokkenen zijn familie van elkaar. De politie heeft samen met medewerkers van de Landelijke Eenheid een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief