Joint Venture Fashionwheels en CB voor fashion logistiek

824

Logistieke dienstverleners CB en Fashionwheels gaan hun fashion logistieke activiteiten onderbrengen in een joint venture. Daarvoor ondertekenden ze een intentieverklaring waarin de ambitie tot vergaande samenwerking is vastgelegd. Met de samenwerking willen beide bedrijven verder groeien in de fashion logistiek.

De combinatie CB/Fashionwheels wordt door de krachtenbundeling één van de leidende spelers in de fashion logistiek in West-Europa. Samen bieden ze complete logistieke Joint Venture Fashionwheels en CB voor fashion logistiekoplossingen voor wholesale en retail op het gebied van warehousing, inkomende en uitgaande goederen en e-commerce logistiek.

Ambitie in Fashion
CB begon in 2012 met het uitbreiden van haar diensten naar nieuwe markten naast de boekensector. ‘En we hebben een stevige ambitie in de fashionmarkt’, vertelt ceo Hans Willem Cortenraad. ‘Samenwerking met Fashionwheels helpt ons deze ambitie te verwezenlijken en past bij ons streven om in 2015 ruim een kwart van onze omzet in nieuwe sectoren te realiseren. Wij zijn erg enthousiast om de krachten van CB en Fashionwheels te bundelen en zo verder te groeien.’

Sneller groeien
Mark Fransen denkt als ceo en mede-oprichter van Fashionwheels dat zijn groeiplannen sneller haalbaar zijn als zijn bedrijf de logistieke processen verder optimaliseren. ‘Onder meer door verdergaande mechanisatieoplossingen en uitbreiding van het dienstenpakket. CB heeft een aantal van deze zaken al gerealiseerd in andere markten. Van die kennis en capaciteiten kunnen we in een samenwerking direct profiteren. Fashionwheels heeft op haar beurt reeds lange tijd specifieke kennis van de fashionmarkt en de infrastructuur in huis die nodig is voor dit specialisme binnen de logistiek. De combinatie van beide bedrijven biedt enorme mogelijkheden.’

Over CB
CB heeft ruim 140 jaar ervaring als integrale logistieke dienstverlener. CB biedt oplossingen in de vorm van logistieke diensten, e-commerce logistiek, financiële diensten en informatie- en communicatiediensten. Met een fijnmazig distributienetwerk bedient CB de hele Nederlandse en Belgische markt. CB is actief in de sectoren Media, Healthcare en Fashion. CB heeft ruim 800 medewerkers in dienst en realiseerde in 2012 een omzet van 87 miljoen euro.

Over Fashionwheels
Fashionwheels is opgericht in 1996. Door een constante groei heeft Fashionwheels inmiddels zo’n 350 medewerkers en opereert vanuit circa 75.000 m2 magazijnruimtes op diverse locaties in Helmond. Fashionwheels biedt alle mogelijke diensten binnen de mode-logistiek variërend van lucht- en zeevracht, warehousing, voorraadbeheer, douane- en fiscale afwikkeling, e-commerce logistiek en winkeldistributie door geheel Europa.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter