Jochen Müller nieuwe COO Air & Sea Logistics bij Dachser

1117
Jochen Müller gaat zich onder meer bezig houden met de verdere ontwikkeling van het intercontinentale lucht- en zeevrachtnetwerk en de koppeling daarvan met het Europese landvervoersnetwerk om zo via intermodale logistiek meerwaarde voor klanten te genereren. (Foto Dachser)

WADDINXVEEN Jochen Müller is de nieuwe Chief Operations Officer (COO) van Dachser Air & Sea Logistics. Hij volgt Thomas Reuter op, die na een carrière van 39 jaar eind vorig jaar met pensioen ging.

Als COO en lid van de Executive Board gaat Müller zich onder meer bezig houden met de verdere ontwikkeling van het intercontinentale lucht- en zeevrachtnetwerk en de koppeling daarvan met het Europese landvervoersnetwerk om zo via intermodale logistiek meerwaarde voor klanten te genereren.

Uitdagingen
Jochen Müller is geboren in 1964 in de Duitse stad Worms. In 2011 werd hij lid van de Executive Board van Schenker Duitsland AG. Hier was hij verantwoordelijk voor de regio Midden-Europa aangaande luchtvracht, sales (lucht- en zeevracht) en de logistiek voor wereldwijde verhuizingen, beurzen en sportevenementen. Daarvoor was Müller als CEO van de Britse dochteronderneming van Schenker verantwoordelijk voor weg-, lucht- en zeevracht en de beurslogistiek. ‘Jochen Müller heeft zich ingewerkt in onze bedrijfsstructuren en kent alle processen en uitdagingen van Dachser op internationaal niveau’, zegt CEO Bernhard Simon.

Blijft betrokken
Thomas Reuter blijft betrokken bij de logistiek dienstverlener. Zo is hij onder meer werkzaam in commissies die zich buiten de kernactiviteiten van Dachser bewegen. Hij blijft bestuurslid van The WACO-systeem (World Air Cargo Organisation) en neemt de interesses waar van Dachser in de joint ventures Jet Speed GmbH en NNR + Dachser GmbH.