Jan Smit Havenmeester van het Jaar 2013

533

De Werkendamse havenmeester Jan Smit is onlangs op het jaarlijkse congres van de Vereniging van Havenmeesters in Nederland, VHN, verkozen tot Havenmeester van het Jaar.

Jan Smit Havenmeester van het Jaar 2013In reactie op de benoeming kwam de bescheiden havenmeester tot de kern van zijn betoog met de woorden ‘nou bedankt dan’. Vrijwel direct na de benoeming heeft hij de handschoen weer opgepakt en prikkelde het bestuur in te stemmen met een nieuwe initiatief;  de VHN binnenkort op Facebook en Twitter.

Informatie delen
De Vereniging kenmerkt zich door het delen van kennis en ervaring op het maritieme vlak, met name gericht op de zee- en binnenhavens voor de beroepsvaart in Nederland. ‘Naast de drukke taak om toenemende scheepvaart in de drukste reparatiehaven van Nederland onderdak te kunnen blijven bieden, vindt Jan tijd om de website van de VHN bij te houden’, schrijft de VHN. ‘Deze technische taak heeft een lastige component, namelijk het motiveren van de leden om informatie te delen en het liefst in de vorm van een stukje tekst. Maar ook al is de voorraad beperkt Jan Smit weet elke maand weer een interessante nieuwsbrief samen te stellen.’

Tweede keer
Het is overigens niet de eerste keer dat de beker in Werkendam op het Havenkantoor prijkt, collega havenmeester Laurens Goedel had de eer in 2008.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter