De Rijk en Wetron verdubbelen aantal treinen naar Italië

638

Jan de Rijk en Wetron verdubbelen vanaf 31 maart de capaciteit van de gezamenlijke spoorshuttle tussen Venlo en het Italiaanse Melzo. Jaarlijks stijgt de hoeveelheid vervoerde lading dan naar bijna één miljoen ton. Nu rijdt iedere werkdag nog één trein in beide richtingen.

Jan de Rijk en Wetron verdubbelen aantal treinen naar ItaliëVolgens Jan de Rijk Logistics  heeft intermodaal vervoer vanwege de stijgende congestie en strengere regelgeving met betrekking tot rij- en rusttijden de toekomst. Bovendien sluit de uitbreiding van de intermodale activiteiten nauw aan bij de doelstelling van het bedrijf om de CO2-uitstoot in 2015 met 20% te verminderen in vergelijking met 2010.

De trein biedt capaciteit voor 64 containers van 45 voet per richting en is geschikt voor alle soorten goederen, variërend van retail tot industriële goederen.

Oostenrijk
Jan de Rijk Logistics gaat vanaf 7 april ook het treinverkeer tussen de Benelux en Oostenrijk uitbreiden. Nu worden wekelijks vijftig containers tussen het Duitse Neuss en het Oostenrijkse Wels. Dit aantal wordt verhoogd met twintig containers per week. (Bron: Jan de Rijk Logistics)

Volg TotaalTrans op Twitter