Jacob Stolt-Nielsen overlijdt

619

LONDON – Jacob Stolt-Nielsen is zondag op 83-jarige leeftijd in Oslo overleden. Stolt-Nielsen richtte in 1959 Parcel Tankers op en maakte daarvan uiteindelijk de grootste vervoerder van vloeibare chemicaliën in tankers van de wereld, Stolt Tankers.

Jacob Stolt-Nielsen overlijdtStolt-Nielsen was voorzitter van de Raad van Bestuur van Stolt-Nielsen Limited van de oprichting in 1959 tot december 2009. Hij bleef nog wel tot zijn pensionering in december 2014 aan als directeur. Stolt-Nielsen was CEO van Stolt-Nielsen Limited van 1959 tot 2000.

Pionier

In 1971 richtte Stolt-Nielsen Stolthaven Terminals op. Dit bedrijfsonderdeel van Stol-Nielsen heeft nu wereldwijd twintig terminals voor de opslag van vloeibare bulk. In 1972 begon hij met Stolt Sea Farm. Hij was hiermee een pionier in het kweken van zalm. Nu richt het bedrijf zich ook op tong, tarbot en steur voor kaviaar. Een jaar later begon hij met Stolt-Nielsen Seaway A/S. Hiermee bediende hij de gas- en olie-industrie op de Noordzee. Later kreeg dit bedrijf de naam Stolt Offshore, wat nu onderdeel is van Subsea 7. In 1982 richtte hij uiteindelijk Stolt Tankers op, nu nog steeds de grootste tank container operator van de wereld.

5.000 werknemers

Jacob Stolt-Nielsen laat zijn vrouw Nadia achter, evenals zijn dochters Siri en Lise, zoon Jacob B. (directeur van Stolt-Nielsen Limited) en zoon Niels Gregers (directeur en CEO van Stolt-Nielsen Limited). Stolt-Nielsen had dertien kleinkinderen.

Stolt-Nielsen is nu een bedrijf met meer dan 5.000 werknemers op 42 plaatsen in de wereld.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief