Jaarlijks ruim 95.000 extra nieuwe Nissans naar Zeebrugge

788

International Car Operators Zeebrugge (ICO) heeft een contract afgesloten met de Japanse autofabrikant Nissan. Vanaf deze maand worden jaarlijks ruim 95.000 extra Nissans vanuit de haven van Newcastle naar Zeebrugge aangevoerd voor distributie naar Frankrijk en de Benelux.

Jaarlijks ruim 95.000 extra nieuwe Nissans naar ZeebruggeDe wagens worden aan- en afgevoerd met schepen van de rederij European Marine Logistics en behandeld aan het Noordelijk Insteekdok in de achterhaven.

Modern PDI-centrum
‘De Nissan-trafiek wordt op die locatie geconcentreerd omdat ICO daar beschikt over een bijzonder modern PDI-centrum’, zegt Marc Adriansens van ICO. ‘Net zoals voor de andere automerken verzorgen wij op onze terminal ook toegevoegde waarde-activiteiten zoals stockage en lichte PDI-diensten.’

‘Goede start’
Bestuurder Joachim Coens van de haven van Zeebrugge spreekt van en goede start van het nieuwe jaar. ‘Het jaar is alvast goed gestart voor de nieuwe wagens, en daarmee gaan we verder op de trend van 2013, waarin de overslag van nieuwe wagens in Zeebrugge tien procent steeg. In een niet stijgende markt in Europa vergroot Zeebrugge hiermee haar marktaandeel.’ (Bron: Haven Zeebrugge)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter