Schelde-Rijnkanaal weer beperkt open voor de scheepvaart

891

Het Schelde-Rijnkanaal is weer beperkt open voor de scheepvaart. De Isala wordt zoveel mogelijk waterdicht gemaakt om te kunnen verslepen.

Isala weer boven waterRijkswaterstaat begon om zes uur woensdagochtend met de berging. Drijvende kranen (bokken) hebben het schip met kettingen omhoog gehesen. Tijdens het bergen is de vaarweg korte tijd gestremd. Naar verwachting is de vaarweg woensdagnacht weer volledig beschikbaar voor het scheepvaartverkeer.

Aanvaring

Donderdagavond 2 oktober kwam het Poolse vrachtschip Isala door stuurproblemen in aanvaring met het Zwitserse passagiersschip Amelia. Het vrachtschip geladen met keukenzout zonk, de twee opvarenden van de Isala bleven ongedeerd. Het wrak ligt midden in het Schelde-Rijnkanaal en belemmert een veilige en snelle doorvaart voor het scheepvaartverkeer.

Na de aanvaring was het scheepvaartverkeer enige tijd volledig gestremd. Sinds vrijdag 3 oktober is er weer gedeeltelijk scheepvaartverkeer mogelijk, doordat er bij het wrak een strook van circa 35 meter breed vrij is gemaakt. Om te zorgen dat de scheepvaart zo snel mogelijk weer volledig gebruik kan maken van deze belangrijke verbinding tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen, heeft Rijkswaterstaat opdracht gegeven het schip te bergen. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief