Inzendingen Maritime Innovation Award 2014

680

De jury van de Maritime Innovation Award mag zich dit jaar over dertien inzendingen buigen van Nederlandse bedrijven uit de maritieme en offshore-toeleveringsindustrie. Met hun innovaties dingen ze mee naar de prijs voor het meest vernieuwende product, proces of dienst voor de maritieme industrie.

Begin september maakt de jury haar shortlist met genomineerden bekend. De winnaar van de Maritime Innovation Award 2014 wordt tijdens het Maritime Awards Gala op 6 november 2014 bekendgemaakt.

De inzendingen:

AEC Maritime BV met de Closed Loop Scrubber
Slimme alles in één scrubber voor het wassen van de uitlaatgassen van HFO gestookte dieselmotoren voor een maximale zwaveluitstoot van 0.1%.

AntiRoll BV met AntiRoll
Dit gepatenteerde rolstabilisatiesysteem voor jachten groter dan 30 meter is ontwikkeld in samenwerking met Marin, TNO en TU Delft en TU Eindhoven. Door de unieke dubbelassige vinnen, stabiliseert AntiRoll zowel onderweg als wanneer het jacht ten anker ligt.

Efficienship BV met het Efficienship Fuel Efficiency Service
Efficienship Fuel Efficiency Service is een dienst waarmee een reder in staat gesteld wordt om grip te krijgen op het brandstofverbruik van zijn schepen. Het bestaat uit een brandstofcomputer aan boord en een cloud gebaseerd ship efficiency dashboard.

Inzendingen Maritime Innovation Award 2014Falck Safety Services met Scenario Based Training STCW
Het gecombineerd trainen voor verplichte herhalingstrainingen IMO STCW. Dit trainingsconcept is uniek in de wereld en zorgt voor een continue vernieuwende trainingsomgeving, aangepast op gebeurtenissen in de industrie.

GreenTec BV met het GreenTec Resonantie Maatwerk Systeem
Speciaal ontwikkeld om een volledigere verbranding van de brandstof in alle type verbrandingsmotoren te realiseren. Brandstofverbruik, emissies en roetuitstoot worden daarmee aantoonbaar gereduceerd zonder gebruik te maken van een roetfilter- en/of katalysator systeem.

Groenervaren BV met Interactief platform voor de maritieme sector
Groenervaren.nl is een interactief platform waarop kennis over innovatie en duurzaamheid gedeeld kan worden door maritieme bedrijven, kennisinstellingen en overheden. De bedrijven worden ondersteund door professionals op het gebied van redactie en (online) marketing om zo te kunnen bouwen aan een sterke online zichtbaarheid.

Huisman met Multi-Lay system met op zee uitwisselbare haspels en 4000mt Offshore Mastkraan
Het Multi-lay systeem combineert Reel-lay en J-Lay functies en benut het op zee uitwisselbare haspelsysteem. Door bevoorrading van opgespoelde pijp op zee wordt de inzetbaarheid en productiviteit significant vergroot.

Hydrex met het Ecoshield
Een duurzame cavitatiebestendige coating die levenslange roerbescherming biedt. De coating geeft roeren een blijvende bescherming tegen schade veroorzaakt door cavitatie.

Molenaar Strategie BV met SmartProjects
RFID/Barcode toepassing die (maritieme) bedrijven helpt bij de efficiënte registratie van de locatie en status van projectmaterialen op item level, (near) real time, op alle locaties.

Netwave Systems BV met VDR, NW-6000
De NW-6000 is een nieuw type Voyage Data Recorder (VDR) welke aan de nieuwe regelgeving per 1 juli 2014 voldoet en additionele functionaliteiten bevat die de regelgeving te boven gaat.

Ruysch Consultancy met REDS-Maritime
Verbrandingsmotor diagnose systeem dat met behulp van sensoren gedetailleerd inzicht biedt in de staat van diverse componenten van de motor. Daardoor kan onderhoud doeltreffend plaatsvinden en kunnen inefficiënties in de motor tijdig worden opgemerkt.

Seafox Contractors BV met Seafox 8
Driepotig werkeiland voor accommodatie en well services, speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de regelgeving omtrent het sluiten en afbreken van oude energieputten in de Noordzee. Door de veelzijdigheid van de unit kan 25 tot 30% worden bespaard op het afbreekproces.

Veth Propulsion BV met Portable propulsion solution for (jack-up) barges
Inspelend op de behoefte van de markt om platforms zelfvarend te maken, heeft Veth Propulsion dit transportable en complete voortstuwingsconcept uitgedacht door integrale samenwerking met diverse toeleveranciers en specialisten.

Maritime Awards Gala 2014

De Maritime Innovation Award 2014 wordt, samen met nog vier prijzen, uitgereikt op het Maritime Awards Gala. Het gala vindt dit jaar plaats op 6 november 2014 in Taets, Zaandam. Meer informatie over het gala, de prijzen en de sponsormogelijkheden vindt u op www.maritime-awards.nl. (Bron: Netherlands Maritime Technology)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief