Inzameling voor Jan Selie sluit vandaag over de 50.000 euro

518

HILVERSUM – De inzamelingsactie voor vrachtwagenchauffeur Jan Selie heeft in anderhalve dag ruim 51.000 euro opgeleverd. Het streefbedrag was 25.000 euro, zodat de inzameling vandaag om 17 uur sluit.

Al ruim 21.000 euro opgehaald voor trucker Jan SelieSelie raakte in 2008 betrokken bij een dodelijk verkeersongeluk omdat een suïcidale motorrijder met hoge snelheid op zijn weghelft reed en zijn truck in brand vloog. Hij heeft daardoor nog een schuld van 25.000 euro.

‘Met hulp van &Bromet, de aandacht bij Pauw en andere programma’s, nieuwssites, en kranten is het gelukt om in 36 uur ongeveer 2.700 mensen in hun hart te raken’, schrijft initiatiefnemer Johan Bruining. ‘We denken dat we Jan na kunnen zeggen: ‘Ik ben blij dat ik Nederlander ben’. We hebben gisteren met Jan en Bea Selie en &Bromet afgesproken dat wij met een feestelijk tintje het geld gaan overhandigen.

Schulden

Selie zegt in de documentaire ‘In één klap’ van documentairemaker Frans Bromet al jaren bezig te zijn om zijn schulden af te betalen. ‘Vorige week kreeg ik te horen dat mijn transportvergunning opnieuw moet worden aangevraagd. Als ik daar het geld niet voor bij elkaar kan krijgen, moet ik mijn bedrijf sluiten en ben ik alles kwijt.’ (Bron: Dreamordonate)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief