Intermodal Planner Container Terminal Wilhelmshaven

504

Ecorys’ Intermodal Links heeft een Intermodal Planner voor Container Terminal Wilhelmshaven onwikkeld. De Planner brengt de voordelen van multimodaal vervoer van en naar Wilhelmshaven in beeld. De online planner toont de optimale route naar bijna alle locaties in Europa en ontsluit het intermodale achterland van Wilhelmshaven.

Intermodal Planner voor Container Terminal WilhelmshavenNaast de locatie en diepgang, bepalen goede intermodale achterlandverbindingen de concurrentiepositie van een haven. Direct gesitueerd aan de overslagkade in Duitslands enige diepzeehaven, is de multimodale terminal de ideale logistieke hub voor transport van containers, opleggers en wissellaadbakken. Met de nieuwe Intermodal Planner toont Wilhelmshaven meer verbindingen dan verwacht. Talrijke railoperators, onder wie private spoorvervoerders, garanderen een optimale verbinding met het achterland van JadeWeserPort. Er zijn 16-sporen opstelsporen waar treinen tot de volledige lengte kunnen worden samengesteld. De aangesloten intermodale terminal zorgt voor de overslag van containers van weg naar spoor en omgekeerd.

Ontsluiting achterland

De Intermodal Planner biedt toegang tot de diensten van 40 aanbieders van intermodaal vervoer met directe en indirecte verbindingen (waarvan één extra overslag) van / naar Wilhelmshaven. Dit geeft toegang naar de achterlandroutes van Wilhelmshaven met ongeveer 160 terminals in 27 landen (21 EU-landen, Rusland, Levant en Noord-Afrika).

Versterking profiel

Als aanvulling op de Intermodal Planner werken JadeWeserPort en Oxford Intelligence samen aan verdere versterking van het profiel van de haven. Oxford Intelligence is de Ecorys-adviesgroep die zich richt op onderzoek en advies rond directe buitenlandse investeringen (FDI). (Bron: Ecorys)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief