Inspectie SZW controleert de scheepsbouw

679

De Inspectie SWZ start vanaf mei met controles in de scheepsbouw- en reparatiesector. De inspecties duren tot en met oktober. De inspecteurs kijken vooral of sprake is van onderbetaling, illegale tewerkstelling, te lange werktijden en het werken onder slechte arbeidsomstandigheden.

Inspectie SZW controleert de scheepsbouwDe inspectie bezoekt niet alleen de scheepswerven maar kijkt ook naar opdrachtgevers, onderaannemers en intermediairs die tijdelijk personeel uitlenen. Met de controles wil de Inspectie SZW oneerlijke concurrentie en mogelijke uitbuiting van werknemers in deze sector voorkomen. Werven die eerder overtredingen hadden op het gebied van gezond en veilig werken krijgen na de zomer te maken met herinspecties.

De Inspectie SZW vindt het belangrijk dat er eerlijk, gezond en veilig wordt gewerkt. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever en werknemer om wet- en regelgeving na te leven. Bedrijven die de wet- en regelgeving niet naleven kunnen hoge boetes en sancties krijgen. (Bron: Inspectie SWZ)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief