Inspectie legt na boete van twee ton containerreparatiebedrijf stil

725

DEN HAAG – Een bedrijf uit Limburg dat containers repareert mag de komende twee maanden geen werkzaamheden verrichten aan containers. De Inspectie SZW heeft deze stillegging van het bedrijf donderdagochtend 23 april bevolen. Het bedrijf heeft twee maal de Wet minimumloon overtreden.

vlaglimburgDe Inspectie SZW heeft in november 2013 en in juli 2014 het bedrijf gecontroleerd. Beide keren constateerde de Inspectie eenzelfde overtreding van de Wet minimumloon. Het bedrijf kon voor een aantal werknemers niet de juiste gegevens tonen op grond waarvan betaling van het wettelijk minimumloon kan worden vastgesteld.  Bij de eerste controle betrof het zes werknemers en bij de tweede controle zeven werknemers, allen met een Poolse nationaliteit. In totaal is voor beide overtredingen een boete opgelegd van 214.000 euro.

De stillegging houdt in dat gedurende twee maanden alle reparatie en/of onderhoudswerkzaamheden aan containers door en/of ten behoeve van de betreffende onderneming niet uitgevoerd mogen worden. Door de bij de overtreding betrokken werknemers werden werkzaamheden verricht aan containers, zoals slijpen, lassen en spuiten. (Bron: Ministerie SZW)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief