Inspectie controleert op aanrijdgevaar bij vorkheftrucks

524

De Inspectie SZW gaat per 1 augustus 2014 tot het eind van dit jaar  inspecteren op het risico van aanrijdgevaar door vorkheftruck als gevolg van vermoeidheid. Bedrijven waar eerder een heftruckongeval heeft plaatsgevonden, komen als eerste aan bod bij de inspectieronde.

EVO valt over 'rondcrossende heftruckchauffeurs' in reclameDe overheid maakt gedurende dit inspectieproject een koppeling tussen werkdruk en aanrijdgevaar, omdat zij daar een relatie tussen ziet. Zo blijkt uit analyses van ongevallen met heftrucks dat deze vooral plaatsvinden in het 8e en 9e uur van de dag, wanneer vermoeidheid gaat optreden.

Werkdruk is één van de onderdelen van het bredere onderwerp Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) en daarmee onderdeel van de RI&E. De branche-RI&E besteedt globaal aandacht aan werkdruk. De Inspectie SZW verwacht van bedrijven van enige omvang (25 of meer werknemers) dat zij een verdiepend onderzoek naar werkdruk doen, dat geldt ook voor kleinere bedrijven als er aanwijzingen zijn dat dit een knelpunt is. (Bron: Gezond Transport)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief