Innovatieprijs voor Volvo

663

BEESD – Volvo Trucks heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de ‘Quality Innovation of the Year Award’ gewonnen. Volvo Trucks ontving de prijs voor haar nieuwe I-Shift Dual Clutch versnellingsbak.

Innovatieprijs voor VolvoDe ‘Quality Innovation of the Year Award’ wordt ondersteund door het Zweedse SIQ (Swedish Institute for Quality) en door kwaliteitsinstituten in verschillende andere Europese landen. De 2014-award werd op 19 januari uitgereikt door de Hongaarse president János Áder tijdens een ceremonie in Budapest.

‘I-Shift Dual Clutch vertegenwoordigt een voor de industrie nieuwe productinnovatie waarvan zowel chauffeurs als transportbedrijven, maar ook de maatschappij in het algemeen profiteert’, verklaart Matti Kaulio, Associate Professor Industrial Economics bij het KTH Royal Institute of Technology in Stockholm en vertegenwoordiger van het SIQ. Matti Kaulio is een van de experts uit het panel dat de winnaar bepaalde.

De Clutch

De I-Shift Dual Clutch is een versnellingsbak voor in serie geproduceerde commerciële voertuigen die bestaat uit een versnellingsbak met een dubbele koppeling, waardoor het rijden soepeler en gemakkelijker verloopt. De versnellingsbak is het meest geschikt voor lange afstanden en veeleisende transportopdrachten met veel schakelen. I-Shift Dual Clutch bestaat in principe uit twee versnellingsbakken die parallel zijn gekoppeld. Wanneer één versnelling actief is op de ene versnellingsbak, wordt de volgende al voorbereid op de andere versnellingsbak. Bij het schakelen wordt alleen de eerste koppeling vrijgegeven, terwijl tegelijkertijd de andere koppeling wordt geactiveerd. Hierdoor kan worden geschakeld zonder onderbreking in krachtoverbrenging. (Bron: Volvo Trucks)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief