Ingebruikname nieuwe FENEX-exhibit bij EIC Rotterdam

547

Joost Kusters (senior vice president van Burger Logistic Services en FENEX-bestuurslid) heeft vandaag de nieuwe FENEX exhibit Jouw Logistieke Uitdaging op de permanente tentoonstelling van het Educatief Informatie Centrum Mainport Rotterdam (EIC) in gebruik genomen. De exhibit heeft als doel om middelbare school leerlingen via een interactief spel kennis te laten maken met de wereld van de haven en logistiek.

De exhibit werd onthuld onder het toeziend oog van de leerlingen van het Griendencollege uit Sliedrecht. De exhibit bestaat uit een interactieve transportcasus waarbij de Ingebruikname nieuwe FENEX-exhibit bij EIC Rotterdamleerlingen in de huid kruipen van de expediteur. Deelnemers krijgen de opdracht het vervoer van goederen te regelen van de plaats van herkomst naar de uiteindelijk eindbestemming.

Vraag naar personeel
In de toekomst groeit de vraag naar logistiek personeel. Om aan deze toekomstige vraag te kunnen voldoen en jongeren te interesseren in de logistiek, is het van groot belang dat er voldoende kennis en informatie beschikbaar wordt gesteld. Het EIC heeft ondermeer als doel om kennis over het Rotterdamse haven- en industriegebied te bevorderen, te informeren over opleidingen en werken in de haven, en het verbeteren van het imago van het haven- en industriegebied. (Bron: TLN)

Volg TotaalTrans op Twitter