Informatieavond renovatie Kreekrakbruggen

739

Rijkswaterstaat begint  1 september met de renovatie van de Kreekrakbruggen. Wegverkeer moet rekening houden met verkeershinder tot en met 4 mei 2015. Scheepvaartverkeer krijgt te maken met versmalde doorvaart. Om de (vaar)weggebruikers en de omgeving te informeren over de plannen en de werkzaamheden, organiseert Rijkswaterstaat dinsdag 26 augustus een informatieavond.

De Kreekrakbruggen zijn onderdeel van de A58 tussen Zeeland en Noord-Brabant. De twee stalen en betonnen bruggen kruisen het Schelde-Rijnkanaal en het Bathse Spuikanaal. Over de Kreekrakbruggen rijdt nu meer en zwaarder verkeer dan tijdens de bouw in 1974 kon worden voorzien. De stalen bruggen vertonen daardoor vermoeiingsverschijnselen en voldoen niet meer aan de huidige eisen. Renovatie is nodig. Tegelijkertijd wordt levensduur verlengend onderhoud uitgevoerd aan de betonnen bruggen.

Informatieavond renovatie KreekrakbruggenPlanning

De werkzaamheden starten op 1 september 2014 op brug zuid (richting Bergen op Zoom). Tot 1 november 2014 blijft hetzelfde aantal rijstroken beschikbaar, met uitzondering van de nacht van 8 op 9 september: brug zuid is dan afgesloten om te worden gevijzeld (omhoog brengen). Verkeer wordt die nacht omgeleid via de N289. Brug zuid is van 1 november tot en met 18 december 2014 afgesloten. Al het verkeer in beide richtingen gaat over brug noord. Er is in deze periode per rijrichting één rijstrook beschikbaar. Vanaf 19 december wordt gewerkt aan brug noord. De werkzaamheden zijn begin mei 2015 afgerond. Tijdens de werkzaamheden geldt een maximumsnelheid van 90 km/h.

Het scheepvaartverkeer krijgt te maken met een versmalde doorvaart. Er is geen sprake van stremming.

Informatieavond

Geïnteresseerden zijn welkom op de informatieavond op 26 augustus van 19.30 tot 21.30 uur. Om 20.00 uur lichten medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemer Heijmans de renovatie van de Kreekrakbruggen toe en beantwoorden zij vragen over de werkzaamheden.
Datum: dinsdag 26 augustus 2014
Tijd: vrij inlopen tussen 19.30 en 21.30 uur, presentatie om 20.00 uur
Locatie: Dorpshuis Luctor et Emergo, Hoofdweg 45 in Rilland.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief