India arresteert tegen piraten bewapende bemanning mv Ohio

683

India heeft tien bemanningsleden en 25 beveiligers gearresteerd aan boord van het onder de vlag van Sierre Leone varende mv Seaman Guard Ohio. Volgens de Indiase autoriteiten kon de bemanning van het anti-piraterij schip niet aantonen dat ze wapens mocht dragen. De Ohio is van het Amerikaanse AdvanFort International dat schepen beschermt tegen piraterij.

India arresteert tegen piraten bewapende bemanning mv OhioDe Indiase kustwacht kreeg een anonieme tip dat de Ohio illegaal wapens en munitie aan boord had. Ook zou de bemanning 1.500 liter gasolie illegaal hebben gekocht met de hulp van een plaatselijke agent.

Tegen piraten
AdvanFort International ontkent als eigenaar van het schip alle beschuldigingen. Volgens directeur William Watson werden de wapens en de munitie gebruikt voor de beveiliging van het schip tegen piraterij. ‘Deze jongens zijn allemaal onderscheiden militaire veteranen. Het zijn helden. Eerlijke mannen die maanden van hun familie weg zijn om schepen te beschermen tegen piraten. En nu worden ze zo behandeld.’

Gaande het onderzoek van de Indiase autoriteiten mag het schip de haven van Tuticorin niet verlaten.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter