Inbreker bedreigt trucker met mes

658

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 06:00 uur, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging en een inbraak. Rond 05.20 uur kregen de agenten een melding dat op het Hoeksterpad een chauffeur van een vrachtwagen met een steekwapen zou zijn bedreigd.

PolitieautoTijdens het laden en lossen bij een supermarkt moest hij etenswaren afgeven. De chauffeur weigerde dit waarna de overvaller  kwaad weg fietste. De chauffeur gaf een goede beschrijving van de verdachte en zijn fiets via het alarmnummer 1-1-2 aan de politie door.

In klerenkast

De opvallende fiets werd even later bij een woning aangetroffen. De agenten zagen vervolgens een onbekende man een woning binnen gaan. Even later kwam hij uit de woning en plaatste een tas op zijn fiets. Toen hij de agenten zag, ging hij opnieuw naar binnen en trok de deur van de woning achter zich dicht. Bij het aanbellen deed een andere man de deur open. Dit bleek de bewoner te zijn. In de hal stond onder andere een televisie klaar om mee worden genomen. De bewoner schrok dat zijn spullen in de hal stonden. Een onderzoek in de woning naar de inbreker leverde niets op. Even later zagen de agenten de man over de daken wegvluchten en een andere woning in gaan. In een kledingkast van die woning werd de verdachte aangehouden. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De tas, met daarin allerlei gestolen goederen werd in beslag genomen.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief