Inboedel failliete Scheepswerf Peters onder de hamer

1087

KAMPEN – Veilinghuis Troostwijk gaat de inboedel van de failliete Scheepswerf Peters uit Kampen online veilen. Scheepswerf Peters ging begin april 2014 failliet. De honderd medewerkers kwamen op straat te staan. De directie van de werf zei het slachtoffer te zijn geworden van de economische crisis.

Inboedel failliete Scheepswerf Peters onder de hamerIn opdracht van curator mr. P.A.M. Manning van het kantoor Benthem Gratama Advocaten uit Zwolle worden ondermeer een CNC-bewerkingscentrum, stoffilterafzuiginstallatie, een ponton, diverse zaagmachines, gereedschappen, lasapparatuur, een terreinvorkheftruck en kantoorinventaris geveild. Maar ook onderhanden werk van de werf is te koop. Voor een halffabrikaat van een scheepsbrug wordt 10.000 euro gevraagd. Voor hetzelfde bedrag wordt een partij halffabrikaat stalen schip delen geveild , bestaande uit: drie half fabrikaat schipsecties, grootste afmetingen ca. 18 x 7 x 9 meter, huiddikte ca. 17 mm, incl. partij divers, stalen voorgesneden delen, excl. trappentoren.

Shell’s Greenstream tanker wint Lloyd's List Global AwardGreenstream

In maart 2013 werd op de werf in Kampen nog ’s werelds eerste, volledig door LNG (Liquid Natural Gas) aangedreven binnenvaarttanker te water gelaten. Deze LNG Greenstream Tanker is ontworpen en gebouwd door Peters Shipyards en wordt geëxploiteerd door het Nederlandse Interstream Barging (ISB). Dit was het eerste van twee nieuwe, op LNG varende binnenvaarttankers die Shell gaat charteren.

1896

Peters Shipyards begon in 1896 in Dedemsvaart als nieuwbouw- en reparatiewerf voor de binnenvaart. Na een gestage groei is de werf in de jaren ’60 van de vorige eeuw verhuisd naar de huidige locatie in Kampen. Ruim tien jaar geleden is, vanuit de ervaring in de binnenvaart, via ‘short sea shipping’ de ontwikkeling van zeeschepen gestart. De laatste jaren richt Peters Shipyards zich volledig op de nieuwbouw van schepen. (Bron: Troostwijk)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief