In transport gaat het beter, maar niet met de expediteurs

490

Het gaat niet goed met de expediteurs. Bijna alle branches in het transport lieten in het eerste kwartaal van 2014 een omzetstijging zien, de omzet van de expediteurs daalde echter met 3,7 procent.

‘De omzet voor de expediteurs zette medio 2013 al de daling in’, schrijven de economen van ABN AMRO. ‘Deze lijn wordt dus voortgezet in 2014. De expediteurs leken in 2012 en In transport gaat het beter, met de expediteurs nietbegin 2013 de dans nog enigszins te kunnen ontspringen. Want waar de binnenvaart, maar ook het wegvervoer en de opslagbranche lage tot negatieve omzetcijfers toonden, behaalden de expediteurs nog een behoorlijke stijging van de omzet. Dat sloeg om in het tweede kwartaal van 2013. Zowel grote als kleine bedrijven zagen hun omzet dalen.’

Toekomst transport

De economen van ABN AMRO verwachten dat door een groei van de economie in Nederland en de Eurozone de volumes in het transport de komende tijd licht toenemen. ‘Daarnaast lijkt de bouw de bodem bereikt te hebben en levert daarmee geen negatieve bijdrage aan de vrachtvolumes. Ook de detailhandel lijkt op te leven. Al met al licht positieve berichten voor de volumes in de transportsector. Per saldo verwachten we dan ook een volumestijging van circa 1% voor de gehele sector transport en logistiek. Voor 2015 wordt deze groei verder doorgezet. De bouwproductie zal namelijk naar verwachting verder groeien en ook de detailhandel volumes nemen verder toe.’ (Bron: ABN AMRO)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief