In mei 25 transportbedrijven failliet

787

In de maand mei zijn 25 wegtransportbedrijven failliet gegaan. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zat daar één eenmanszaak onder. In de binnenvaart werden geen faillissementen uitgesproken.

In mei zijn in totaal 796 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dit is volgens het CBS het grootste aantal In mei 25 transportbedrijven failliet sinds het begin van de reeks in 1981. ‘In april werden 694 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Vooral in de handel en de zakelijke dienstverlening werden er in mei veel meer faillissementen uitgesproken dan in april. Het aantal failliet verklaarde bouwbedrijven veranderde nauwelijks.

Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren. Voor een beter beeld van de ontwikkeling wordt daarom doorgaans gekeken naar de ontwikkeling van het voortschrijdend driemaandsgemiddelde van het aantal faillissementen.
Het voortschrijdend driemaandsgemiddelde kwam in mei uit op 733, tegen 721 in april. In maart bedroeg het voortschrijdend driemaandsgemiddelde 734, het hoogste niveau sinds de start van de reeks in 1981.