Imtech Marine vestigt zich in het RDM Innovation Dock

712

Imtech Marine heeft op 29 november op RDM Campus een huurovereenkomst getekend met het Havenbedrijf Rotterdam, waarmee de basis wordt gelegd voor het Imtech Marine Innovation Lab. Met dit innovatiecentrum, dat een gepaste plek krijgt in het Innovation Dock, geeft Imtech Marine vorm aan haar ambities op het gebied van groene technologie en geïntegreerde automatisering.

Imtech Marine werkt al geruime tijd succesvol samen met Hogeschool Rotterdam in het project Zeeslag. Het afgelopen jaar is de ambitie uitgesproken om de bestaande samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam en Hogeschool Rotterdam uit te bouwen tot een langjarig strategisch partnership, waarbij Imtech zich vestigt in Innovation Dock en investeert in een ontwikkel- en testfaciliteit. Dit biedt een unieke realistische praktijkomgeving voor studenten en onderzoekers en voor Imtech levert het innovaties, nieuwe ideeën en testresultaten, alsook contact met talentvolle potentiële werknemers op.

Imtech Marine vestigt zich in het RDM Innovation Dock‘Het Imtech Marine Innovation Lab faciliteert de samenwerking met klanten, leveranciers en onderwijsinstellingen’, vertelt Dennis Mol, director Technology & Competence Development Imtech Marine. ‘Juist deze gezamenlijke ontwikkeling verbetert de Nederlandse concurrentiepositie in een snel veranderende wereld op het gebied van maritieme technologische oplossingen. Wij zijn trots op onze nieuwe locatie in het RDM Innovation Dock.’

Innovation Dock
Inmiddels hebben ook andere belangrijke maritieme spelers als IHC Merwede, Damen Shipyards en Huisman Equipment zich in Innovation Dock gevestigd en zijn innovatieve mkb-bedrijven als Ampelmann en Jules Dock hier vertegenwoordigd. Naast de samenwerking met de kennisinstellingen ontstaat hiermee een interessant ecosysteem voor onderlinge samenwerking tussen bedrijven. RDM Campus wordt zo meer en meer een inspirerende etalage van innovatie en maakindustrie binnen de haven.

Imtech Marine
Imtech Marine is toonaangevend in de wereldwijde maritieme markt (hoofdkantoor in Rotterdam) als full-service provider en system integrator van op maat gemaakte innovatieve, technologische en groene oplossingen voor het hele schip. Imtech Marine is gespecialiseerd in scheepsautomatisering, navigatie, communicatie en connectivity-oplossingen, voortstuwingssystemen, energieopwekking en -distributie, HVAC (heating, ventilation and air conditioning), dynamic positioning, ICT, AV entertainment, watermanagement en maritieme informatiediensten. Imtech Marine levert innovatieve systemen en betrouwbare diensten gedurende de hele levensduur van het schip. Het bedrijf heeft 2500 werknemers in dienst op bijna 100 vestigingen in dertig landen, langs de scheepvaartroutes en dichtbij scheepsbouwcentra. (Bron: RDM Campus/Foto: Marcel Vogel)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter