IJssel gestremd na lek slaan van mps Britannia (+ video)

690

IJssel gestremd na lek slaan van mps Britannia (+ video)

Het passagiersschip Britannia is zondag rond middernacht net voorbij de IJsselbrug ter hoogte van het IJsselpaviljoen in Zutphen lek geslagen. Om het schip water maakte is het schip aan de IJsselkade vastgelegd. De IJssel bij Zutphen is gestremd.

De 154 passagiers en veertig bemanningsleden werden veilig van boord gehaald. Er raakte niemand gewond. De opvarenden, voornamelijk Duitse en Oostenrijkse ouderen, werden na een kort verblijf in discotheek De boulevard opgevangen in de Hanzehal waar zij de rest van de nacht konden doorbrengen. Het Rode Kruis zorgde daar voor veldbedden, dekens en kussens.

Het mps Britania (110 meter) van het Duitse Nicko Tours was onderweg van Deventer naar Keulen. Het schip raakte aan de achterkant lek. De brandweer zette pompen in om het water uit het schip te halen. In de loop van de ochtend komen duikers van Smit Tak het schip inspecteren. Hoe het schip lek kon slaan, is nog niet bekend.

Zondagavond werd het lek gedicht en werd het water uit het schip gepompt. Inmiddels is het passagiersschip voor reparatie onderweg naar Amsterdam. (Bron: Gemeente Zutphen)

Lees ook:
– Stremming IJssel bij Zutphen voorbij

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief