IHC Merwede haalt voor 125 miljoen aan orders binnen

613

IHC Merwede heeft onlangs orders ontvangen ter waarde van € 125 miljoen voor nieuwe snijkopzuigers en bijbehorend equipment. Het betreft opdrachten voor de levering van een nieuwe custom-built snijkopzuiger en nog eens 12 units, die geleverd zullen worden door IHC Beaver Dredgers.

IHC Merwede haalt voor 125 miljoen aan orders binnenIHC Merwede kreeg van Huta Marine Works de opdracht voor het ontwerp, de engineering en bouw van een custom-built zelfvarende snijkopzuiger. Het totaal geïnstalleerde vermogen van de 122,5 meter lange zuiger is 23.545 kW. Het schip heeft een maximale baggerdiepte van 28 meter en een snijvermogen van 3.500 kW. Huta Marine Works zet deze snijkopzuiger voornamelijk in voor baggerwerkzaamheden in de Perzische Golf en de Rode Zee.

De 12 verkochte eenheden bestaan uit 9 standaard IHC Beaver® snijkopzuigers, 2 standaard werkboten en een booster station. IHC levert deze orders aan particuliere aannemers en staatsbedrijven. De uiteindelijke bestemmingen voor de schepen beslaan vier verschillende continenten.

Goof Hamers, president-directeur van IHC Merwede: ‘Een van onze belangrijkste doelstellingen aan het begin van 2013 was om concurrerender te zijn met een standaard lijn schepen. Veel potentiële klanten vereisen tegenwoordig een eenvoudigere en dus goedkopere propositie en we zijn blij om nu al de resultaten te zien met deze nieuwe bestellingen.’