IHC Merwede haalt met één miljard grootste order ooit binnen

693

IHC Merwede uit Sliedrecht heeft de grootste opdracht ooit binnengehaald. IHC gaat voor één miljard dollar zes pijpenleggers bouwen voor de Braziliaanse olie-industrie. Het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobas gaat de schepen gebruiken.

Het nieuws werd al eerder bekend, maar de overeenkomst werd nu werkelijk getekend tussen IHC en Subsea 7 en Seabras Sapura, een samenwerking tussen SapuraKencana en Seadrill. Aan Seabras Sapura levert IHC drie IHC haalt met één miljard grootste order ooit binnenpijpenleggers. Samen met bestaande orders, werkt IHC nu aan in totaal zes schepen voor Seabras Sapura.

Drie Seven Waves
IHC gaat aan Subsea 7 drie schepen leveren die vergelijkbaar zijn met Seven Waves. Deze pijpenlegger is 146 meter lang en 30 meter breed. Aan boord staat een klasse 2 dynamic positioning systeem. Het schip krijgt een kantelbare pijplegtoren, die beschikt over een capaciteit van 550 ton voor het installeren van flexibele pijpleidingen. De pijplegtoren kan werken onder een hoek van maximaal tien graden en is voorzien van twee tensioners, elk met een capaciteit van 275 ton. De toren heeft twee carrousels van 1.500 en 2.500 ton. Verder wordt het schip uitgerust met twee ROV-installaties, die tot 3.000 meter diep kunnen werken, en een offshore mastkraan met een hijscapaciteit van 400 ton.

4.000 mensen
IHC gaat de schepen bouwen in Krimpen aan den IJssel en Kinderdijk. Volgens bestuurslid Bram Roelse biedt de opdracht 4.000 mensen bij IHC en toeleveranciers een jaar werk. De schepen worden in de eerste helft van 2015 en de tweede helft van 2016 opgeleverd.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter