Hyster onthult nieuwe reachtruck

648

Hyster heeft een nieuwe reachtruck onthuld. De nieuwe Hyster-reachtruck kan ladingen tot een hoogte van 12,5 meter opheffen en heeft een nieuw mastontwerp en een modulair bestuurderscompartiment. Hij heeft een rijsnelheid tot 14 km per uur en een hefsnelheid van 0,8 meter per seconde.

‘Voorheen zou je een truck van 2 ton nodig hebben, niet om 2 ton te kunnen opheffen, maar om een lager gewicht bij een hogere hefhoogte te bereiken’, zegt Robert O’Donoghue. ‘Deze nieuwe reachtruck biedt Hyster onthult nieuwe reachtrucksnellere hef- en daalsnelheden en een verbeterde restcapaciteit met minder wrijving tussen de mastdelen. Bij sommige werkzaamheden kan er een kleinere truck worden gespecificeerd, terwijl ze vroeger een grotere truck nodig hadden.’

Vier chassisvormen
Het bestuurderscompartiment is leverbaar in 4 chassisvormen; standaard, smal en twee voor inrijstellingen. Het chassis van het bestuurderscompartiment bestond voorheen uit één deel, maar is nu driedelig, namelijk de basis, het bestuurderscompartiment en de bestuurdersbeschermkap.

Door het modulaire ontwerp zijn de productie en de voorziening voor vervangingsonderdelen vereenvoudigd. Als de bestuurdersbeschermkap bijvoorbeeld schade oploopt, kan dat ene deel worden vervangen zonder de rest van de behuizing te vervangen. Door het ontwerp van de cabine kunnen de bestuurderscompartimenten ook worden uitgewisseld, zodat een cabine met een nieuwe kap eenvoudig voor werkzaamheden in koelhuizen kan worden aangepast.

Optioneel
Ter verbetering van de snelheid en nauwkeurigheid kan een optioneel laserpositioneringssysteem een lichtstraal in de stelling schijnen als de lading boven de vrije hefhoogte wordt opgeheven (ongeveer 2 m). NACCO Materials Handling Group is momenteel het enige bedrijf dat deze optie in Europa aanbiedt.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter