Hulp voor Russisch Akademik Shokalskiy vast in ijs is onderweg

748

De hulp voor het in het ijs vastzittende Russische passagiersschip Akademik Shokalskiy is onderweg. Als alles goed gaat, is binnen korte tijd de Australische ijsbreker Aurora Australis bij het schip. Eerder kwam een Chinese ijsbreker niet verder door het ijs. Ook biedt een Franse ijsbreker haar hulp aan.

Hulp voor Russisch schip vast in ijs is onderwegDe Akademik Shokalski zit sinds woensdagmorgen met 74 mensen vast in het ijs. Het schip ligt 1.500 mijl ten zuiden van Hobart, de hoofdstad van de Australische deelstaat Tasmanië. Het schip heeft veel last van wind en het zicht in het gebied is slecht. Het schip ligt wel stabiel. De Chinese ijsbreker blijft standby omdat het schip een helikopter aan boord heeft.

De Akademik Shokalski ligt in het gebied van de Australian Maritime Safety Authority (AMSA). Het reddingscentrum van AMSA, het Rescue Coordination Centre Australia (RCC Australia), heeft regelmatig contact met de bemanning van de Akademik Shokalski. (Bron: AMSA/Foto: Aurora Australis)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter