Huisvuilcontainers terug op Volkeraksluizen

648

Rijkswaterstaat gaat de huisvuilcontainers terug plaatsen op de middenkolk van de Volkeraksluizen, in ieder geval tot 1 juli 2013. RWS reageert hiermee op opmerkingen vanuit de gezamenlijke binnenvaartorganisaties.

‘Kosten inzamelen huisvuil binnenvaart onacceptabel’Met het besluit van RWS kan voorlopig weer op alle sluismuren huisvuil worden afgegeven en wordt de volledige inzamelcapaciteit tijdelijk hersteld. De verwachting is dat de containers uiterlijk op 10 maart weer beschikbaar zijn. Deze containers zijn toegankelijk zonder chip op de eco-card.

Op de buitenmuren van de Volkeraksluizen zijn inmiddels de nieuwe containers geplaatst. Afgifte is ook hier gratis tot 1 juli, maar er is wel een chip nodig op de eco-card om deze containers te openen.

Rijkswaterstaat gaat in samenwerking met de binnenvaart brancheorganisaties in kaart  brengen hoe de inzamelstructuur op de Volkeraksluizen er na 1 juli uit kan gaan zien. Koninklijke Schuttevaer treedt hierbij als coördinator op namens de BBU en het CBRB.