HTRS komt geen stap verder en stapt uit spoorvervoer (+ video)

870

De in Oisterwijk gevestigde Husa Transportation Group stapt uit het spoorvervoer. CEO Rob van Gansewinkel stelt dat de privatisering in de spoorwegmarkt voor het bedrijf heeft gefaald. ‘Het erop lijkt dat op de lange termijn slechts de voormalige staatsbedrijven en enkele beursgenoteerde ondernemingen in deze markt lijken te kunnen overleven.’

Na een grondige evaluatie van haar positie in de Europese spoormarkt kwam Husa tot de conclusie dat haar tractie activiteiten te klein zijn om op termijn zelfstandig te kunnen overleven. Het bedrijf gaat zich in de toekomst concentreren op de verdere ontwikkeling van haar activiteiten in de intermodale dienstverlening.

Cirkeltjes draaien
HTRS komt geen stap verder en stapt uit spoorvervoer (+ video)‘Binnen een hoog competitieve omgeving en moeilijke marktomstandigheden; zoals immer stijgende prijzen voor infrastructuur en een niet bestaand ‘level playing field’ ten opzichte van de alternatieve modaliteiten, heeft HTRS zelfstandig haar weg proberen te vinden’, meldt Van Gansewinkel. ‘Echter, na een krachtsinspanning van bijna tien jaar, voelen we ons als de bekende hond welke al cirkeltjes draaiend zichzelf in de staart bijt maar geen stap vooruit komt. In het belang van onze klanten en onze medewerkers vonden wij het nu het moment om voor ons spoorbedrijf aansluiting te gaan zoeken in een groter verband.’

Verkennende gesprekken met geïnteresseerde partijen zijn inmiddels gestart en Husa Transportation Group verwacht haar strategische exit uit de tractie markt in 2014 plaats te kunnen laten vinden.

Husa Transportation Group
De Husa Transportation Group is een logistieke dienstverlener met ruim 230 medewerkers. Husa Transportation heeft haar expertise op de spoorwegmarkt, intermodale transport oplossingen, warehousing en inland terminal exploitatie. Business Units ressorterend onder de Husa Transportation Group zijn IMS-Veendam, IMS Zuid, Groningen Railport en RailMotion. De Husa Transportation Group is tevens een van de initiatief nemers achter rail operator Shuttlewise. (Bron: RailCargo/HUSA Transportation Group)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter