Hoogste baas van PostNL is machtigste vrouw van Nederland

1423

AMSTERDAM – Herna Verhagen is als hoogste baas van PostNL de machtigste vrouw van Nederland. Verhagen haalde in Opzij’s Top 100 Machtige Vrouwen 2014 de eerste plaats.

Besparingen stuwen winst PostNLDe jury vond dat Verhagen het logge voormalige staatsbedrijf wist om te vormen tot een financieel gezonde organisatie. ‘PostNL staat als grootste particuliere werkgever van Nederland, met 59.000 werknemers, model voor uitdagingen waarvoor het gehele bedrijfsleven staat: jarenlange recessie, globalisering van de markt, toegenomen flexibilisering. Verhagen wist die problemen ijzersterk het hoofd te bieden, volgens het Top 100-juryrapport. Bij haar aanstelling drukte ze direct haar stempel door een voorgenomen en zeer omstreden reorganisatie terug te draaien.’

Top 100

De Top 100 Machtige Vrouwen bestaat uit tien top-10 lijsten in verschillende categorieën. De redactie van Opzij raadpleegde ruim vijftig deskundigen uit het veld van de verschillende categorieën, die de kandidaten beoordeelden op basis van hun verdiensten. Uit de conceptlijsten stelde de jury – bestaande uit Sybilla Dekker, Berçan Günel, Maria Henneman en Irene de Bel – de definitieve lijsten samen. De jury hanteerde verschillende criteria, waaronder de macht die de functie met zich meebrengt maar ook de manier waarop vrouwen die invloed gebruikten, of zij zichzelf profileerden en zichtbaar waren in het eigen veld en daarbuiten. (Bron: Opzij)

Nu ook vacatures op TotaalTrans. Plaats een vacature of bekijk ze nu!

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief