Honderden ‘geheime’ pakken Rockwool voor bezoek Obama

609

De Amsterdamse bouwmaterialenhandel Van Keulen heeft zondagmiddag in het Amsterdamse Museumkwartier 750 pakken Rockwool uitgeladen en versleept vanwege de komst van de Amerikaanse president Barack Obama. Waarvoor de minerale wol voor nodig was, bleef geheim.

Waarom de crisismanager van Gemeente Amsterdam deze spoedlevering eind vorige week bestelde, is volgens directeur John Veerman ‘classified’. ‘Donderdag werd ik 750 geheime pakken Rockwool voor bezoek Obama aan museumgebeld door een veiligheidsbeambte van de hoofdstad. Gevraagd werd naar grote hoeveelheden minerale wol, die op zeer korte termijn moesten worden geleverd in het Museumkwartier. Ik dacht eerste nog aan een bananasplit-achtige grap van mijn collega’s. Dat bleek echter niet het geval. En de gevraagde hoeveelheden groeien, evenals de uitdaging om het allemaal voor elkaar te krijgen. Zo moest de minerale wol worden verpakt in 750 stofdichte hoezen.’

Ook terug
Zondagmorgen was alles in Amsterdam-Noord geregeld. De vrachtwagens waren geladen, CarryOn transportploegen gereed, zelfs aan de afvalstromen was gedacht. Om 16 uur arriveerden de mannen van Van Keulen bij het Museumplein. ‘Daar zijn we tot 23 uur bezig zijn geweest om de klus te klaren. Het was een enorme uitdaging maar de échte militaire exercitie stond nog op het programma. Maandagmiddag moest al het materiaal weer worden teruggehaald. Om 17 uur stond de 324 m3 Rockwool weer bij ons in het magazijn.’ (Bron: Van Keulen)

Volg TotaalTrans op Twitter