Honderd werknemers voeren actie tegen overname HES Beheer

508

Ongeveer honderd werknemers van de havenondernemingen OBA, EBS, RBT, OVET, EMO en BTT houden vandaag een poortactie bij de poorten van alle havenondernemingen.

Met deze actie willen de werknemers een duidelijk signaal afgeven aan HES Beheer om haar aandelen niet te verkopen aan het private equity fonds Hestya Energy. Doen zij het wel HES Beheer wil Franse ATIC Services overnemendan zal het personeel zich beraden op verdere acties om zo de aandelen verkoop tegen te gaan.

Naast de werknemers, zijn de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen ook tegen de aandelen overdracht. Ruud Wennekes, bestuurder FNV Havens: ‘Het is terecht dat het personeel zich laat horen. Zij zitten immers in onwetendheid over hun baan wanneer HES Beheer de aandelen verkoopt.’

Kort geding
De ondernemingsraden van de havenondernemingen starten mogelijk een kort geding tegen HES Beheer. Zij zijn namelijk van mening dat de Raad van Commissarissen voltallig moet zijn, voordat de aandelen verkocht kunnen worden. Sinds het aftreden van topman Harmen Sliep, is de raad niet meer compleet.

Bij OBA, EBS, RBT, OVET, EMO en BTT werken 1200 mensen. (Bron: FNV)

Volg TotaalTrans op Twitter