Honderd Volvo’s voor Den Hartogh Logistics

1194
Met de nieuwe Volvo truckas hoopt Den Hartogh ook aantrekkelijk te blijven jonge chauffeurs. ‘Als sector hebben we te maken met vergrijzing van het personeelsbestand. We zullen jonge mensen moeten aantrekken voor het vak.’ (Foto Volvo)

ROTTERDAM Den Hartogh Logistics heeft een order geplaatst voor honderd Volvo’s FH 460. De Globetrotters ADR worden in 2018 door geheel Europa geleverd. Volvo Group Truck Center Rotterdam levert de trucks turn key op.

De levering bestaat uit Light Concept trekkers, die door hun lage eigen gewicht een groter laadvermogen garanderen. Het eigen gewicht is zo laag mogelijk gehouden door toepassing van lichtgewicht componenten, zoals een lichte achteras en aluminium velgen. Den Hartogh Logistics kiest met de Volvo FH 460 voor een nieuwe configuratie in haar wagenpark. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat het hogere motorvermogen een gunstige uitwerking heeft op het brandstofverbruik’, vertelt equipment manager Erik Groen. ‘Het leidt tot minder schakelingen en een hogere kruissnelheid. Ook geeft het de chauffeur meer plezier in het rijden.’

Aantrekkelijk voor chauffeurs
Den Hartogh koos voor een kortere looptijd van de trucks, waar voorheen een termijn van acht jaar werd gehanteerd, is dat nu vijf jaar geworden. ‘Dat heeft enerzijds te maken met de techniek, ontwikkelingen volgen elkaar snel op, anderzijds kijken we ook naar alternatieve brandstoffen. Zo willen we ook met Volvo FH LNG gaan rijden om onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Tot slot betekent een jong wagenpark dat we aantrekkelijk blijven voor chauffeurs. Als sector hebben we te maken met vergrijzing van het personeelsbestand. We zullen jonge mensen moeten aantrekken voor het vak. Een van de zaken die dan speelt, is goed materieel. De nieuwe trucks zijn bijvoorbeeld uitgerust met I-ParkCool, een belangrijke innovatie, die zorgt voor een aangenaam cabineklimaat.’

Familiebedrijf
Den Hartogh is actief in de bulklogistiek, en dan met name voor de chemische, gas-, polymeer- en droge voedingsmiddelenindustrie. Het familiebedrijf is opgericht in 1920 en heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam. Den Hartogh is lokaal aanwezig in ieder deel van de wereld, met vestigingen op 43 verschillende locaties. Het bedrijf heeft meer dan 1.500 werknemers en beschikt over moderne bedrijfsmiddelen, waaronder meer dan 18.850 tankcontainers, 6.700 droge-bulk containers, 400 tanktrailers en 560 trekkende eenheden.