Hoge celstraffen voor plaatsen vuurwerkbom aan flitspaal

784

DEN HAAG – Het Gerechtshof in Den Haag heeft één van de verdachten die in oktober 2011 betrokken was bij het ophangen van een vuurwerkbom aan een flitspaal in Voorschoten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 45 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.

OM eist werkstraf, geldboete en rijontzegging voor dronken rijderHet Haagse hof veroordeelt de andere verdachte vanwege zijn meer ondergeschikte rol tot een gevangenisstraf van 36 maanden. Deze verdachte heeft zijn straf al uitgezeten.

Ernstig gewond

Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) raakten ernstig gewond door de vuurwerkbom. Het Haagse hof komt tot een aanzienlijk langere gevangenisstraf dan de rechtbank. De verdachte was al enige tijd vrij, maar moet weer terug naar de gevangenis.

Het hof houdt beide mannen verantwoordelijk voor de gevolgen van de explosie van de bom, omdat zij hadden kunnen voorzien dat het ophangen van de bom de aandacht zou trekken van anderen en de EOD zou worden ingeschakeld. Dat er zich in de ontmantelingsprocedure onvolkomenheden hebben voorgedaan, doet aan die verantwoordelijkheid niet af. (Bron: OM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief