Hoegh Osaka weer spik en span

895

SOUTHAMPTON – Het begin januari gestrande autoschip Hoegh Osaka is weer spik en span. Hoegh Autoliners meldt dat het schip een dezer dagen weer gaat varen.

Hoegh Osaka weer spik en spanDe loods en de kapitein zetten de Höegh Osaka (180 meter) begin januari op de Bramble Bank in de Solent aan de grond toen bij het verlaten van de haven van Southampton bleek dat het schip lichte slagzij maakte. De 25 bemanningsleden en de loods werden vervolgens van het schip gehaald. Twee bemanningsleden raakten lichtgewond. Het schip kwam met hoog tij vanzelf weer los.

Schade valt mee

Volgens reder Hoegh Autoliner viel de schade aan het schip mee. ‘Het merendeel van de noodzakelijke werkzaamheden voor het weer zeewaardig maken van het schip, bestaat uit het schoonmaken van de compartimenten waar water heeft gestaan. Ook is er kleine schade ontstaan door de berging en doordat de auto’s gingen schuiven. We verwachten dat de reparatie uiteindelijk helemaal afgerond kan worden in de haven van Southampton.’

Eind januari werden de eerste auto’s uit het autoschip Hoegh Osaka gereden nadat het gestrande autoschip veilig aankwam in de haven van Southampton. (Bron: Hoegh Autoliners)

Meer over de stranding van de Hoegh Osaka:
Gestrande autoschip Hoegh Osaka veilig in de haven
Bergers halen 800 ton water uit autoschip Hoegh Osaka
Autoschip Höegh Osaka kapseist bij Engelse Wight (+ video’s)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief