HNA neemt TIP Trailer Services definitief over van GE Capital

513

De overname van TIP Trailer Services door HNA Group Company Limited (HNA) of China is met succes afgerond. HNA neemt TIP Trailer Services, Europa marktleider in leasing, verhuur en serviceoplossingen voor transportmaterieel, over van GE Capital.

HNA beschikt met TIP over een netwerk van 48 vestigingen verspreid over 16 landen in Europa, met meer dan 100 verhuurlocaties, meer dan 50 werkplaatsen en 100 mobiele servicebestelwagens.

Chinese HNA Group neemt TIP Trailer Services over van GE CapitalVolgens Tan Xiangdong, vicevoorzitter en president van de HNA Group, past de overname van TIP strategisch in het bestaande gamma van de HNA Group van bedrijven actief in logistiek, de luchtvaart, luchthavens, financiële dienstverlening, onroerend goed, toerisme, scheepvaart en kleinhandel. ‘Er zijn belangrijke synergieën tussen de logistieke en financiële dienstverleningsactiviteiten van TIP en HNA. HNA heeft er altijd naar gestreefd om strategisch te investeren in bedrijven van wereldformaat die zich richten op innovatie, groei en die over een kwalitatief goed management beschikken. De overname van TIP laat HNA toe onze langetermijnvisie in dit domein verder te implementeren.’

Opwindend
Bob Fast, president en CEO van TIP Trailer Services, vindt de overname ‘een opwindende en positieve stap vooruit voor TIP Trailer Services’. ‘Dit is fantastisch nieuws voor alle betrokkenen en belanghebbenden. Voor onze klanten en partners zal TIP een betrouwbare partner op lange termijn blijven met de solide financiële steun van een toonaangevend wereldwijd opererend bedrijf dat bereid is om te investeren in de business. Tijdens de aankomende transitieperiode zullen wij blijven opererend naar onze hoge standaarden en zullen wij hetzelfde hoge niveau van kwalitatieve dienstverlening aan al onze hooggewaarde klanten blijven bieden.’

Over HNA Group
Als grote ondernemingsgroep actief in meerdere sectoren omvat de business van de HNA Group activiteiten in logistiek, luchttransport, luchthavenbeheer, hotelbeheer, onroerend goed, kleinhandel, toerisme en andere verwante sectoren. De groep stelt ongeveer 120.000 medewerkers te werk en opereert vanuit 12 landen over de hele wereld, met de hoofdzetel in Hainan en Peking, China. De toegewijde medewerkers streven een gemeenschappelijk doel na om de HNA Group te positioneren als de toonaangevende geïntegreerde dienstverlener in sectoren zoals toerisme, transport en logistiek. De HNA Group wil dit bereiken via deze strategische overname en groei, met inbegrip van de overname van GE Seaco van GE in december 2011, en via het aanbieden van totaaloplossingen voor reizen, logistiek en service aan een brede waaier organisaties en particulieren.

Over GE Capital
GE Capital is één van de grootste kredietverleners ter wereld. GE Capital verstrekt financieringen voor meer dan een miljoen grote en kleine ondernemingen om materieel aan te kopen, te leasen en te verdelen en kapitaal voor onroerend goed en bedrijfsovernames, herfinancieringen en herstructureringen. Voor klanten die meer dan 100 miljoen opnemen, biedt GE Capital kredietkaarten, financieringsprogramma’s voor verkoop in kleinhandel, hypothecaire leningen, autoleningen en persoonlijke leningen en kredietverzekeringen.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter