Hinder voor wegverkeer en scheepvaart bij inspectie Zeelandbrug

439

Van zaterdag 7 september 6.00 uur tot zondag 8 september 16.00 uur moeten wegverkeer en scheepvaart rekening houden met ernstige hinder bij de Zeelandbrug. De provincie Zeeland inspecteert dan de stalen brugdekken van de beweegbare basculebruggen op scheurvorming.

Hinder voor wegverkeer en scheepvaart bij inspectie ZeelandbrugVrachtwagens, bussen en personen auto’s met aanhangwagen/caravan kunnen gedurende de gehele periode van 36 uur geen gebruik maken van de Zeelandbrug. Er zal een omleidingsroute via de Oosterscheldekering worden aangegeven.
De scheepvaart kan zaterdags slechts van 4 brugopeningen gebruik maken: 6.00 uur, 10.00 uur, 14.00 uur en 18.00 uur. Op zondag draait de brug vanaf 10.00 uur weer als vanouds.

Scheurindicaties
Inspectie vanaf de onderzijde van de brugdekken heeft begin dit jaar scheurindicaties aan het licht gebracht. De ernst hiervan is uitsluitend vast te stellen door een inspectie vanaf de bovenzijde uit te voeren. Op basis van de inspectieresultaten wordt zo nodig een reparatieplan opgesteld en uitgevoerd. Tevens worden zo nodig in het bewuste weekeinde al noodreparaties worden uitgevoerd.
Vanwege de doorlooptijd van de werkzaamheden kunnen deze niet tijdens een reguliere nachtelijke afsluiting van de brug worden uitgevoerd.

Bij slechte weersomstandigheden worden de werkzaamheden een week uitgesteld.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter